artist

Over de kunstenares:

 

Esther Koppejan groeide op in een hotel in Zoutelande, de Zeeuwse Riviera. Het nakomertje in een gezin van 6, groeide zij op met haar ouders en 1 broer, welke alle drie overleden waren toen zij 14 jaar was. Toen ging zij bij haar oudste zus wonen die toen al een eigen gezin had. Haar talent voor tekenen en schilderen ontdekte zij pas toen zij al in de twintig was. Hoewel zij zich altijd al anders had gevoeld, ontdekte zij pas begin dertig dat zij autisme had. Autisme bij vrouwen wordt vaak moeilijk herkend. Esther kreeg van haar zus het boek van Henny Struik, Niet ongevoelig over autisme bij vrouwen en herkende daar zoveel in, dat de puzzelstukjes in elkaar vielen en zij wist dat zij ook een ASSer was.

Iemand met Autisme kan vaak opgaan in details, een eigenschap die voor het maken van kunst een aanwinst is.

Zij is begonnen met Aquarel schilderen. Toen zij in de geboortegemeente van Van Gogh, Zundert in een stacaravan woonde, is zij overgestapt op Olieverf. Toen zij in Sri Lanka woonde was olieverf niet praktisch en is zij overgestapt op Pastelkrijt. Terug in Nederland werd dat dan weer Pastelpotlood. En toen via Aquarelpotlood weer terug naar Olieverf. Zij maakt ook muurschilderingen. Haar nieuwe woning in Voorhout was geen thuis zonder dat de woonkamer in een rood driedimensionaal bos was verandert.

Haar werk is vaak Surrealistisch van aard. Haar voorbeelden zijn Salvador Dali en M.C. Escher. Haar werk heeft vaak veel diepte en soms een soort 3D effect.